Második feleség

Családi játszma: apám új barátnője kritizál

Mindig érdekes, amikor olyan olvasók találnak meg, akik az itt olvasott, jellemzően (kis)gyermekek kapcsán írt posztokat a maguk élethelyzetének megfelelően formálják, és akár felnőttként is felismerik, tulajdonképpen egy problémás mozaikcsalád formálódik körülöttük. Így volt ezzel Évi (35) nevű olvasóm is, akinek édesapja új párjával, felnőttként akadt nézeteltérése. Olvasói történet következik. ——————————- Kétgyermekes anyuka lett apukám… Tovább »

Anyának szólít a nevelt fiam, de nem bánom!

A szerelmemmel lett egy gyermekem is A kétezres évek végén jöttem össze a párommal, gyors volt a kapcsolatunk, mindössze három hónap kellett, és azon kaptuk magunkat, hogy össze is költöztünk. Ő ragaszkodott a gyermekéhez, így a kicsi vele maradt. Akkor a volt feleséggel még nem váltak el, “csak” külön éltek, de az ex beleegyezett ebbe.   Furcsa… Tovább »

Az AnyaKlikk blogon is megtalálsz!

Örömmel jelentem, hogy másik felületen is találkozhattok írásaimmal, méghozzá egy kifejezetten anyukás, gyermeknevelős, babavárós tematikájú Caféblogon, az AnyaKlikken. Itt másik két fiatal anyukatárssal számolunk be nektek mindenről, ami a témában felmerül bennünk, szigorúan szubjektíven. A dolog pikantériája, hogy mindannyian egy időre vagyunk kiírva babáinkkal, így fej-fej mellett haladva ismerhetitek meg az anyaságunk kapcsán megélt gondolatainkat,… Tovább »

Örök lecke: édesanyám utolsó tanácsa

  „… fuss szívem, de sose sáron, szemeten! Szállj helyettem, madár! Én rab voltam, nem tudom mi az, repülni. De neked köszönni fognak a hegyek és tengerek az én ellopott életem kárpótlásaként…” (Szabó Magda: Für Elise)   Már nem ráz meg, ha beszélnem kell róla, már nem fáj, ha belekérdeznek. Augusztusban volt 8 éve, hogy… Tovább »

A pillanat, amikor kicsit anyává váltam

Ahogy tegnap este fürdettem a fiamat, eszembe jutott, amikor évekkel ezelőtt először találkoztam a férjem előző házasságából született gyermekével. Cseppet sem volt megszeppenve, szemben velünk, akik nagyon tartottunk attól, hogy rakja helyre, hogy én ki is vagyok (mostohaanya? nevelőanya? új anyuka? vagy csak egyszerűen apa szerelme?) . Emlékszem, amikor megérkezett a kis pelenkás, betotyogott a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!