Második feleség

A volt férjem csak aláz, vádaskodik, de nem segít és nem fizet

Különösebb kommentár nélkül közlöm a következő olvasói levelet. Tudjátok, néha jól jön a nézőpontváltás. Talán ezért is követitek sokan a blogot, mert tudjátok, nem szeretek leragadni a szegény, elnyomott második feleséges vonalon. Ilyenkor csöpögtetek nektek is némi empátiát, de ha mást nem, emlékeztető oltást arról, hogy milyen lehet egyedül egy gyerkőccel, egy nem túl konstruktív… Tovább »

Minden elismerésem az egyedülálló anyáké!

Sokszor egyedül, de mégis társsal Amióta édesanya vagyok, úgy hozta a sors, hogy rengeteget kellett egyedül lennem. A gyermekágyi időszakot is csaknem egyedül csináltam végig, és a fiam életében az első 4 hónap sem volt másképp, mert a férjem hol a tanulmányai miatt maradt ki, hol bent éjszakázott a munkahelyén. Így jött ki, kemény vagyok… Tovább »

Édesapámnak három anyától négy gyereke született

Áron (27) édesapja nem kevés asszonyt fogyasztott, és a gyermekeket nézve sem fukarkodott, adott négy utódot a világnak, igaz, három anyától, nem mindet rendezett párkapcsolati viszonyok között… A furcsa, igencsak mozaikos, ám többnyire kiegyensúlyozott család történetét a Második feleség bloggal is megosztotta. Sok gyerek, sokfelől A szüleim  13 éve váltak el, 15 éves voltam. Nem volt… Tovább »

Az apa, aki nem ér oda a láthatásra

Ranschburg Jenő: LáthatásKözel megint az este, főz anyu,s a víz zubog, mert Csilla mos.Ma délre mondta: jön…de nincsen itt, pedig az ég már csillagos. Feküdni küldenek, …de nem megyek! Ülök csak itt és rámolok… eljön tudom! Becsönget, érzem én… ha csendbe’ húszig számolok. Hét, nyolc, kilenc…elmondtam annyiszor nem kell ajándék, pénz nekem, csak ő! s… Tovább »

Apukák, meddig tart a bűntudat?

Csomag a múltból Amióta elindult a blog, több tucatnyi történettel tiszteltek meg azok a második feleségek, akik szeretnék jól csinálni, a lehető legkevesebb sérüléssel, minél nagyobb egységben vinni azt a szerepet, ami a pozíciójukból adódóan rájuk hárult. Mert ha az ember párt választ, a férfi sorsa az ő sorsa is lesz, és viszont. Elmehetnék ezoterikus… Tovább »

Kéthetente könnyű szuper szülőnek lenni

Az elfogadás és tolerancia viszonylag magas fokra fejleszthető az ember lányánál, amikor megörököl, elvállal egy gyermeket a párja előző életéből (ezt a jellembeli fejlődést nagyban segíti, ha a gyermek édesapjába nagyon szerelmes). Felnő a feladathoz, pláne, ha ő maga még nem szült előtte. A láthatások alatt – különösen akkor,  ha azok ritkábban vannak és csak néhány… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!