Második feleség

Nem megy parancsra: a féltesói szeretetről

A téli szünet valahogy megint elrohant, kiüresedett a ház, nagyon magányos így a gyerekszoba – és (nevelő) anyai szívem. A férjem fia itt volt két hetet nálunk, nyüzsgött, csacsogott, írtuk közösen a házi feladatokat, ment az alkudozás minden nap valamilyen aktuális lázadni való kérdésen (mit eszik, mit nem; mikor fekszik; fürdik vagy zuhanyzik stb.), besegített,… Tovább »

Az öcsém anyja fiatalabb, mint a húgom

Adott egy 50 fölötti szülőpár, akik elhidegülnek egymástól, és adott apa másodvirágzása a válás után, amit nehezen fogadnak felnőtt lányai. Az alábbi posztból hamar kiderül, miért. Olvassátok szeretettel egy olvasóm történetét, aki egy korábbi történethez hasonlóan szintén felnőtt fejjel élte meg a mozaikosodást. ——— 26 éves voltam, és éltem a szerencsés pályakezdők gondtalan életét: volt… Tovább »

Rítusok a nevelt gyerekkel – nálunk bevált

Nehezen fogadtam el, hogy a kistesó érkezése nem kirobbanó örömöt és boldogságot váltott ki a lízingelt fiamból, aki idegenként fogadta öccsét. Teljesen természetes volt, hiszen a terhességemet sem asszisztálta végig napról napra, pusztán kéthetente volt alkalmam mesélni neki, mi is zajlik odabent. Amikor megszületett a kicsi, nyilván “nem volt jó” semmire, nem adott visszajelzéseket, nem … Tovább »

7 jel, hogy a nevelt gyereked elfogadott

Nem egy mozaikcsaládos próbálkozás fut zátonyra a gyerekek hozzáállása miatt. Ennek oka az lehet, hogy a kicsi a másik szülővel szolidarít, és kiborul a próbálkozások hallatán is, de ugyancsak okozhat csúfos bukást az, ha a mostohaszülővel egészen egyszerűen nem tudnak egy húron pendülni. Az is óriási csapda lehet, ha hagyjuk, a gyerek döntse el, szülője kivel… Tovább »

A pillanat, amikor kicsit anyává váltam

Ahogy tegnap este fürdettem a fiamat, eszembe jutott, amikor évekkel ezelőtt először találkoztam a férjem előző házasságából született gyermekével. Cseppet sem volt megszeppenve, szemben velünk, akik nagyon tartottunk attól, hogy rakja helyre, hogy én ki is vagyok (mostohaanya? nevelőanya? új anyuka? vagy csak egyszerűen apa szerelme?) . Emlékszem, amikor megérkezett a kis pelenkás, betotyogott a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!