Második feleség

Férfiak válás után: íme, a tanulságok és a sérelmeik

Az elvált férfi nem könnyű eset – talán ez is lehetne az alapmondat, amit csak úgy leírok, és várom, hogy az olvasók hozzátegyék a kijelentésem kapcsán a gondolataikat. Ennél azonban tovább megyek, mert bizonyítani is szeretném, talán kicsit a közvéleményt formálandó, mert még mindig azt tapasztalom, hogy a családját “otthagyó”, új életet kezdő apa csakis… Tovább »

Válás, új kapcsolat, nevelt gyerek: programajánló mozaikcsaládosoknak

Olvasóim hívták fel a figyelmet (többen is, több szálon eljuttatták hozzám, amiért ezúton is köszönetet mondok) egy szuper programra, ami minden mozaikos családtagnak jól jöhet. Válás után, a másik gyerkőcével összeköltöző feleknek nincs könnyű dolga, de a nagyszülőknek, exanyósoknak, exeknek sem. “Mozaik-klub” fantázianévvel indul most egy őket célzó csoportfoglalkozás a főváros harmadik kerületében, tavasszal kéthetente,… Tovább »

Elvált pasival járok – így reagált a családom

Mert vannak a konvenciók, azonnali előítéletek, ugye. Az elvált férfi gáz. Neki nem jött be egyszer, van neki múltja is, meg akár gyereke, kötelezettségei. Nyilván nem erről álmodnak az anyukák és az apukák, aztán egyszer csak a lányuk bejelenti, hogy épp egy ilyen fazonba sikerült beleszeretni, netán odáig fajult a dolog, hogy össze is házasodnak,… Tovább »

Mit vesztettem azzal, hogy elvált férfit választottam?

Második körben, az olvasókkal közösen szerkesztett sorozat részeként (az exasszonyos anyag után) nem túl vidám összeállítás jön. A kérdés, a jelenség teljességéhez azonban hozzátartozik a negatív oldal is, amiről úgy érzem, inkább szégyen beszélni, így elhallgatja mindenki a férjek, a gyerekek, a család érdekében. Másodikak vallanak most arról, hogy mit bántak meg, mit sérelmeznek az… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!