Második feleség

A férjem exfelesége szülne nekünk gyermeket

Öt és fél éve ismerem a férjemet, lassan három és fél éve vagyok a második felesége. Az ex és a párom 10 évig voltak együtt és ebből a kapcsolatból született a most 14 éves gyerekük. Az előzményekről röviden csak annyit, hogy nem volt zökkenőmentes a kapcsolatunk alakulása az exszel, mert a férjem korábbi kapcsolatai alapján… Tovább »

Amikor válás után a gyerek is a játszma része

Juli (38) és Ábel (41) mindketten voltak már házasok, amikor egymás mellé terelte őket az élet, három gyerek az egyik puttonyban, egy a másikban. Semelyik gyerek nem kicsi már, korán kezdték – ebben hasonlítanak. Egy valamiben nem: míg Juli házassága szépen elcsendesült és sikerült mindent lezárni, addig Ábel exe nem nyugszik, és mindent elkövet, hogy… Tovább »

Erőszak: bántalmazott a férjem exe

A tettlegességig fajuló bántalmazás nem egy második feleség osztályrésze, ennek legtöbbször az az oka a szakemberek szerint, hogy a felbomlott/megromlott házasságot nem sikerült a házastársak mindegyikének igényei szerint lezárni. Ha nem testi, akkor valami másra vetülő erőszak áldozatai lesznek a nők az elvált férfi oldalán: meséltek olvasóim arról, hogy az exfeleség valamilyen vagyontárgyukat, esetleg az… Tovább »

Minden új kapcsolatra az előző készít fel

Újabb könyvélmény A napokban lett egy szusszanásnyi időm, a férjem szabadságon van, ki tudja venni a kezemből a kis 15 hónapos energiabomba fiamat. Lett egy kis talált időm olvasni is a nagy vakációzás alatt, és végre eljutottam Háy János Egymáshoz tartozók című könyvéig, amit az egyik nagy volt szerelmemtől kaptam, egészen pontosan 6 éve, karácsonyra…. Tovább »

“A gyereknek kell!” – Lehúzós jokermondat az extől

Az exfeleségeknek egy kártya mindig van a tarsolyában, amire a külön élő szülőtárs (aka apa) azonnal és feltétel nélkül ugrik. Ez a “gyereknek kell” kezdetű adu. Sokszor van helye, olykor nincs. A gyereknek lehetőség szerint mindent A közös gyermek nem láthatja kárát annak, hogy a szülők elváltak, és a külön élő fél (és új párja)… Tovább »

Anya üzeni, hogy megint megbetegítettél!

A láthatás az az időtöltés, amikor – a jó öreg Murphy-nek hála – a gyermek potenciálisan ki van téve a ritkábban látott szülő (és párja) rutintalanságának, már ami a gyereknevelést illeti – akkor is, ha amúgy él velük másik gyerek. A láthatás nem más, mint az a néhány nap, amikor valamiért sokkal nagyobb az esélye… Tovább »

A nevelt gyerek az anyjára hasonlít

Olyan, mintha egy mini ex jönne láthatásra? Az újszülött gyerekekre szokták ugye mondani, hogy három dolgot tudnak, enni, aludni és hasonlítani (más verziókban sírni és üríteni). No, a nagyobb gyerekeknél bővül a lista, és később kardinális kérdéssé nőheti ki magát a “hasonlítós” menüpont, különösen akkor, ha éppen elvált szülők gyerekéről van szó. Ezt a tényt… Tovább »

“A páromnak fontosabb a gyereke nálam!”

Enikő (34) és kicsi, hároméves gyermeke a nagyszülőkkel él egy háztartásban, amióta a nő első férjétől elvált. Nemrégiben ismerkedett meg egy szintén elvált férfival, akinek egy kisfiú van a “pakkjában”. Hiába jönnek ki jól, összeköltözésről szó nincs, no és számtalan más, múltból átcibált tényező is nehezíti a közös jövőt. Fogadjátok szeretettel a fiatal nő történetét, amit… Tovább »

5 dolog, amit tudnod kell Clooney első feleségéről

Az 5 perces néma gyászon már mindenki túlesett nyilván, hogy a szívdöglesztő Clooney ismét elkötelezte magát. A Fb-os hírfolyamomban legalábbis többen fejezték ki sajnálatukat a második esküvő ténye kapcsán, de nekem persze egyből az ugrott be, hogy lám-lám, egy újabb celeb, akinek most másodszorra fog talán csak sikerülni. Mivel most mindenki a tehetséges nemzetközi jogi… Tovább »

Napi humor: mindörökké gyerektartás?

Amikor a válás utáni kötelezettségeink végre véget is érhetnének… Nézd meg a többi humoros posztot is a blogon, katt ide! Ha érintett vagy valamilyen szempontból (ex- vagy új asszony vagy, netán nevelt gyermek, másodszor nősülő férfi, ne habozz írni ide! Lájkolj a Facebook-on is, illetve csatlakozhatsz az ottani zárt csoportunkhoz is, ha második feleségként beszélgetni… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!