Második feleség

Mozaikcsaládos dili: nem tudjuk integrálni a férjem fiát

Kaptam egy olvasói levelet. Lendületes, kritikus magával szemben és tárgyilagosan foglalja betűkbe, milyen nagyon nehéz viszonyrendszerbe is gabalyodott második feleségként, “mostohaként“. Olvassátok Dóri (41) történetét, amit saját szemszögéből mesél el nektek. Arról, hogy mennyire nem szirupos-csodálatos minden mozaikcsalád élete. Átadom neki a szót. ——————————– Hirtelen leszek második Adott egy háromgyerekes elvált nő, akinek az életébe… Tovább »

“S ha nem is hozol le egy csillagot…”

“…sokról mutatod meg, hol ragyog!” (Kiscsillag: Sirály) (Férjemnek, akivel épp öt éve bútoroztunk össze életünk első, közös albérletében.) Most volt 40 éves, nem volt nagy ünneplés. Ő nem szereti a csinnadrattát, vagy inkább csak nem akarja nagy dobra verni. Vagy még fontosabb dolgokra tartalékolja alig-van-szabadidejét. Dolgozik, hazajön, kis családozás, majd a privát vállalkozásán dolgozik hajnalig,… Tovább »

Örök lecke: édesanyám utolsó tanácsa

  „… fuss szívem, de sose sáron, szemeten! Szállj helyettem, madár! Én rab voltam, nem tudom mi az, repülni. De neked köszönni fognak a hegyek és tengerek az én ellopott életem kárpótlásaként…” (Szabó Magda: Für Elise)   Már nem ráz meg, ha beszélnem kell róla, már nem fáj, ha belekérdeznek. Augusztusban volt 8 éve, hogy… Tovább »

Minden új kapcsolatra az előző készít fel

Újabb könyvélmény A napokban lett egy szusszanásnyi időm, a férjem szabadságon van, ki tudja venni a kezemből a kis 15 hónapos energiabomba fiamat. Lett egy kis talált időm olvasni is a nagy vakációzás alatt, és végre eljutottam Háy János Egymáshoz tartozók című könyvéig, amit az egyik nagy volt szerelmemtől kaptam, egészen pontosan 6 éve, karácsonyra…. Tovább »

Napi humor: majdnem minden rámegy a válásra

Egy sokaknak ismerős szituáció… Azt, hogy mennyire költséges egy válás, javarészt az határozza meg, hogy a megegyezés mennyire hosszadalmas, miben tudnak megegyezni a felek, különös tekintettel a vagyonra és a gyermekek elhelyezésére… Az évekig tartó pereskedés pedig legatyásít 🙁 Fel a fejjel egy új élet reményében! Ha érintett vagy valamilyen szempontból (ex- vagy új asszony,… Tovább »

Minden elismerésem az egyedülálló anyáké!

Sokszor egyedül, de mégis társsal Amióta édesanya vagyok, úgy hozta a sors, hogy rengeteget kellett egyedül lennem. A gyermekágyi időszakot is csaknem egyedül csináltam végig, és a fiam életében az első 4 hónap sem volt másképp, mert a férjem hol a tanulmányai miatt maradt ki, hol bent éjszakázott a munkahelyén. Így jött ki, kemény vagyok… Tovább »

Napi humor: végre van erőm beadni a válási papírokat!

Akár a feleség, akár a férj, de egy biztos: a közhiedelemmel ellentétben szinte mindig a kapcsolatért elkötelezettebb fél adja fel a harcot, aki úgy érzi, már belefáradt abba, hogy erőlködjön kettejükért. Egy kis humor erre a témára is: Nézd meg a többi humoros posztot is a blogon, katt ide!   Ha érintett vagy valamilyen szempontból… Tovább »

Esztergályos Cili hatodik férje mellett ért révbe

A napokban ünnepelte 25. házassági évfordulóját a 71 éves Jászai Mari-díjas színésznő, aki negyvenes éveiben talált rá arra a férfira, akivel immár békében él. Dr. Fonyódi Péterrel igazi mozaikcsaláddá váltak, hiszen zenész férje első házasságából született lányát, Bernit (egyébként Fodor Rajmund vízilabdázó felesége) elfogadta, gyermekeit unokaként kezeli. A kicsik imádják az engedékeny “Cili mama” pörgését, kreativitását,… Tovább »

Napi humor: csak az exfeleség a téma?

Hányszor, de hányszor volt már itt szó arról, hogy az előző feleség kitörölhetetlen a mindennapi párbeszédekből. Vagy a közös gyermek miatt, vagy a viszonyítgatások okán. Ennek fényében tanulságos gondolat következik: Nézd meg a többi humoros posztot is a blogon, katt ide!   Ha érintett vagy valamilyen szempontból (ex- vagy új asszony vagy, netán nevelt gyermek,… Tovább »

“Félre kell tenni az egót!”

Edina (32) azon szerencsések közé tartozik, akinek sikerült második feleség pozícióba kerülni úgy, hogy a párja már régen lerendezett és elvarrt minden zavaró szálat a múltjából, így új kedvese csak az elfogadás, egóelengedés nagy kihívásával szembesült. A Második feleség blognak ő maga írta meg a történetét, amit szerkesztve adok közre. ———— Nem kertelt, beavatott Gábor… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!