Második feleség

10 dolog, amit a gyermekkórházas kalandunkból tanultam

A hétvégén furcsa ugató köhögéssel ébredt a fiam. A 20 hónapos picit kapkodott levegő után, mintha nem jutott volna elég a tüdejébe, mellé még eddig ismeretlen zörejek is zavarták az összhatást. Nem fulladt, nem volt pánik, de megijedt és nagyon sírt, amit tovább fokozta a diszkomfortot. Beugrott, hogy na, ez lesz a krupp*, amitől a… Tovább »

Tényleg engem szeret a nevelt fiam a legjobban?

Simán bele tudnám élni magamat a gondolatba, egótól és büszkeségtől duzzadva, hogy a lízingelt gyermekem számára én vagyok a világ közepe, belőlem süt a nap, szíve szerint hozzám rohanna virággal anyák napján, értem kiált álmában, és az én nevemet suttogja, ha fél. Ez utóbbi majdnem igaz is, csak épp a legnagyobb veszekedések közepette teszi ugyanezt:… Tovább »

“A páromnak fontosabb a gyereke nálam!”

Enikő (34) és kicsi, hároméves gyermeke a nagyszülőkkel él egy háztartásban, amióta a nő első férjétől elvált. Nemrégiben ismerkedett meg egy szintén elvált férfival, akinek egy kisfiú van a “pakkjában”. Hiába jönnek ki jól, összeköltözésről szó nincs, no és számtalan más, múltból átcibált tényező is nehezíti a közös jövőt. Fogadjátok szeretettel a fiatal nő történetét, amit… Tovább »

Mostohagyerek: apa pénzügyeinek kémje

Erős kijelentés nem? De ha a szívedre teszed a kezed, pontosan tudod, miről van szó: ha az elvált szülők a lehető legminimálisabbra csökkentik a kommunikációt, gyakorlatilag semmit nem tudnak arról, a másik háztartásában mi is zajlik. Mi történik a gyerekkel a láthatáson, és hogy éli a mindennapjait azzal a szülővel, akinek a váláskor a bíróság… Tovább »

Minket nem hat meg a drámázó exasszony!

Tünde (25) a második nő a párja életében, hiszen a férfi, akinek az oldalán kikötött, már egyszer elköteleződött előtte. Fontos “egyediség” történetükben, hogy le tudtak válni az exről, aki a pszichodráma minden eszközével igyekezett magához láncolni volt párját, ám az apa a sorozatos csalódások, megcsalások után keményebb volt vele, és a kapcsolat lezárása után nem… Tovább »

Apukák, meddig tart a bűntudat?

Csomag a múltból Amióta elindult a blog, több tucatnyi történettel tiszteltek meg azok a második feleségek, akik szeretnék jól csinálni, a lehető legkevesebb sérüléssel, minél nagyobb egységben vinni azt a szerepet, ami a pozíciójukból adódóan rájuk hárult. Mert ha az ember párt választ, a férfi sorsa az ő sorsa is lesz, és viszont. Elmehetnék ezoterikus… Tovább »

7 jel, hogy a nevelt gyereked elfogadott

Nem egy mozaikcsaládos próbálkozás fut zátonyra a gyerekek hozzáállása miatt. Ennek oka az lehet, hogy a kicsi a másik szülővel szolidarít, és kiborul a próbálkozások hallatán is, de ugyancsak okozhat csúfos bukást az, ha a mostohaszülővel egészen egyszerűen nem tudnak egy húron pendülni. Az is óriási csapda lehet, ha hagyjuk, a gyerek döntse el, szülője kivel… Tovább »

Szabad-e pucérkodni a nevelt gyerek előtt?

Ha megkapsz egy hároméves, pelenkás kisfiút, adja magát, hogy nevelőanyaként te is kivedd a részed a körülötte adódó feladatokból (én legalábbis azonnal felvettem a fonalat).  Akkor még természetes volt, hogy pelenkázom, látom meztelenül, fürdéskor segítek neki a kritikus részek tisztán tartásánál (ez utóbbiról most, hogy iskoláskorú, illetve elkezdte érdekelni a saját szexualitása, elővigyázatosságból leszoktam, bármennyire… Tovább »

Kéthetente könnyű szuper szülőnek lenni

Az elfogadás és tolerancia viszonylag magas fokra fejleszthető az ember lányánál, amikor megörököl, elvállal egy gyermeket a párja előző életéből (ezt a jellembeli fejlődést nagyban segíti, ha a gyermek édesapjába nagyon szerelmes). Felnő a feladathoz, pláne, ha ő maga még nem szült előtte. A láthatások alatt – különösen akkor,  ha azok ritkábban vannak és csak néhány… Tovább »

A pillanat, amikor kicsit anyává váltam

Ahogy tegnap este fürdettem a fiamat, eszembe jutott, amikor évekkel ezelőtt először találkoztam a férjem előző házasságából született gyermekével. Cseppet sem volt megszeppenve, szemben velünk, akik nagyon tartottunk attól, hogy rakja helyre, hogy én ki is vagyok (mostohaanya? nevelőanya? új anyuka? vagy csak egyszerűen apa szerelme?) . Emlékszem, amikor megérkezett a kis pelenkás, betotyogott a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!