Második feleség

7+1 dolog, amit mostohagyermekedért tegyél meg

Egy válás után senkinek sem könnyű, de a felnőttek legalább (szerencsés esetben) vannak olyan szinten (érzelmileg, vagy az intelligencia-hányadosukat tekintve), hogy fel tudják dolgozni a történteket, dolgozni tudnak magukon, a kapcsolatuk megőrzésén válásuk után is, ám a gyermeknek sok-sok segítségre, támogatásra van szüksége aztán. Akár évekig. Nekem az a tapasztalatom, hogy az “új anyukának-apukának”/mostohaanyának-apának/nevelőanyának-apának legalább… Tovább »

Amikor válás után a gyerek is a játszma része

Juli (38) és Ábel (41) mindketten voltak már házasok, amikor egymás mellé terelte őket az élet, három gyerek az egyik puttonyban, egy a másikban. Semelyik gyerek nem kicsi már, korán kezdték – ebben hasonlítanak. Egy valamiben nem: míg Juli házassága szépen elcsendesült és sikerült mindent lezárni, addig Ábel exe nem nyugszik, és mindent elkövet, hogy… Tovább »

“A gyereknek kell!” – Lehúzós jokermondat az extől

Az exfeleségeknek egy kártya mindig van a tarsolyában, amire a külön élő szülőtárs (aka apa) azonnal és feltétel nélkül ugrik. Ez a “gyereknek kell” kezdetű adu. Sokszor van helye, olykor nincs. A gyereknek lehetőség szerint mindent A közös gyermek nem láthatja kárát annak, hogy a szülők elváltak, és a külön élő fél (és új párja)… Tovább »

Nem megy parancsra: a féltesói szeretetről

A téli szünet valahogy megint elrohant, kiüresedett a ház, nagyon magányos így a gyerekszoba – és (nevelő) anyai szívem. A férjem fia itt volt két hetet nálunk, nyüzsgött, csacsogott, írtuk közösen a házi feladatokat, ment az alkudozás minden nap valamilyen aktuális lázadni való kérdésen (mit eszik, mit nem; mikor fekszik; fürdik vagy zuhanyzik stb.), besegített,… Tovább »

Az öcsém anyja fiatalabb, mint a húgom

Adott egy 50 fölötti szülőpár, akik elhidegülnek egymástól, és adott apa másodvirágzása a válás után, amit nehezen fogadnak felnőtt lányai. Az alábbi posztból hamar kiderül, miért. Olvassátok szeretettel egy olvasóm történetét, aki egy korábbi történethez hasonlóan szintén felnőtt fejjel élte meg a mozaikosodást. ——— 26 éves voltam, és éltem a szerencsés pályakezdők gondtalan életét: volt… Tovább »

Anya üzeni, hogy megint megbetegítettél!

A láthatás az az időtöltés, amikor – a jó öreg Murphy-nek hála – a gyermek potenciálisan ki van téve a ritkábban látott szülő (és párja) rutintalanságának, már ami a gyereknevelést illeti – akkor is, ha amúgy él velük másik gyerek. A láthatás nem más, mint az a néhány nap, amikor valamiért sokkal nagyobb az esélye… Tovább »

Válás után több karácsonyi ajándék jut a gyereknek?

Amióta a férjemmel összebútoroztunk, szerencsére úgy alakult, hogy a “minél extrább ajándékot a család minden tagjának”- vonalat rövidre zártuk. Egyrészt a válás óta nagyon nem fér bele anyagilag, másrészt az égvilágon semmi értelme. Így történt, hogy évek óta nem veszünk ajándékot a felnőtteknek, maximum valami nagyon-nagyon jelképeset, esetleg házi készítésű csemegét (különleges lekvár, házi fűszeres… Tovább »

A nevelt gyerek az anyjára hasonlít

Olyan, mintha egy mini ex jönne láthatásra? Az újszülött gyerekekre szokták ugye mondani, hogy három dolgot tudnak, enni, aludni és hasonlítani (más verziókban sírni és üríteni). No, a nagyobb gyerekeknél bővül a lista, és később kardinális kérdéssé nőheti ki magát a “hasonlítós” menüpont, különösen akkor, ha éppen elvált szülők gyerekéről van szó. Ezt a tényt… Tovább »

Minden elismerésem az egyedülálló anyáké!

Sokszor egyedül, de mégis társsal Amióta édesanya vagyok, úgy hozta a sors, hogy rengeteget kellett egyedül lennem. A gyermekágyi időszakot is csaknem egyedül csináltam végig, és a fiam életében az első 4 hónap sem volt másképp, mert a férjem hol a tanulmányai miatt maradt ki, hol bent éjszakázott a munkahelyén. Így jött ki, kemény vagyok… Tovább »

Rítusok a nevelt gyerekkel – nálunk bevált

Nehezen fogadtam el, hogy a kistesó érkezése nem kirobbanó örömöt és boldogságot váltott ki a lízingelt fiamból, aki idegenként fogadta öccsét. Teljesen természetes volt, hiszen a terhességemet sem asszisztálta végig napról napra, pusztán kéthetente volt alkalmam mesélni neki, mi is zajlik odabent. Amikor megszületett a kicsi, nyilván “nem volt jó” semmire, nem adott visszajelzéseket, nem … Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!