Második feleség

Kibeszélhetem-e a férjem, pasim a neten?

A minap két kisgyermek mellett végre eljutottam az amúgy előfizetett HVG Pszichológia titkokról, hazugságokról szóló tematikus számához, amelyben Balla Eszter színművésszel készült a vezető interjú a témában. A beszélgetés tetszik, viszont becsípődött, és nem hagy nyugodni a téma. Eszter arról is beszél ugyanis, hogy vannak dolgok, amik egészen egyszerűen csak a pár két tagjára tartoznak… Tovább »

“A férjemnek volt valakije, de nem tudott minket szétrobbantani”

Egyszer azt mondta ránk az egyik barátunk, hogy az a baj velünk, nem vagyunk 21. század kompatibilisek. Ezt persze nem merném egyértelműen kijelenteni, de van benne némi igazság. Például kivételesen régimódian gondolkodunk a házasságról. Mindkettőnk szülei hosszú házasságban éltek, és elég sok küzdelmen mentek keresztül, de gondban, bajban és komoly betegségben is kapaszkodtak egymásba. Ez… Tovább »

“S ha nem is hozol le egy csillagot…”

“…sokról mutatod meg, hol ragyog!” (Kiscsillag: Sirály) (Férjemnek, akivel épp öt éve bútoroztunk össze életünk első, közös albérletében.) Most volt 40 éves, nem volt nagy ünneplés. Ő nem szereti a csinnadrattát, vagy inkább csak nem akarja nagy dobra verni. Vagy még fontosabb dolgokra tartalékolja alig-van-szabadidejét. Dolgozik, hazajön, kis családozás, majd a privát vállalkozásán dolgozik hajnalig,… Tovább »

“A házasságunkba a férjem lánya vert éket”

Még benne, de mégis a kívülálló nézőpontját magára öltve, pengeéles elemzést írt magáról és házasságáról olvasóm, Anna felhívásom kapcsán. Ti mit tennétek a helyében? Várnátok még, vagy nem haboznátok és kilépnétek? Természetesen a dilemma leginkább a gyermekek miatt adott. —— Tíz éve ismerkedtem meg a férjemmel. Céges hétvégén voltunk, és nagyon rossz napom volt aznap…. Tovább »

“Rákos lettem, elhagyott a párom”

Erzsi levele egészen jól indult, és már-már kezdett felgyúlni bennem a reménysugár, hogy pozitív vége lesz történetének, ami miatt billentyűzetet ragadott felhívásom kapcsán. Adott egy fiatalkori szerelem, majd elsodorja őket egymás mellől az élet, végül egy-egy házassággal a hátuk mögött újra találkoznak – és jön a filmekből megszokott happy end. Hát, nem. Egy újabb őszinte,… Tovább »

Mi kell ahhoz, hogy engem válasszon a (nős) férfi?

…kérdezi tőlem majdnem minden errefelé tévedő olvasó, aki egyelőre – legyen akár titkos, akár felvállalt a viszonya a férfival – úgy érzi, szerelme bátortalan,  nem mer kilépni a komfortzónájából, a lapos házasságából, a megszokásai béklyójából, vagy – bár látszólag már kilépett, érzelmileg mégis az előző kapcsolatát éli, gyászolja, rendezi. Mivel én magam nem tudom a… Tovább »

5 dolog, amit tudnod kell Clooney első feleségéről

Az 5 perces néma gyászon már mindenki túlesett nyilván, hogy a szívdöglesztő Clooney ismét elkötelezte magát. A Fb-os hírfolyamomban legalábbis többen fejezték ki sajnálatukat a második esküvő ténye kapcsán, de nekem persze egyből az ugrott be, hogy lám-lám, egy újabb celeb, akinek most másodszorra fog talán csak sikerülni. Mivel most mindenki a tehetséges nemzetközi jogi… Tovább »

Beköszönés egy másodiktól

Pakolok ki a dobozokból. A harmadik albérletbe költözünk a párommal, amióta együtt vagyunk, és a közös gyermekünket hordom a szívem alatt. Éppen az ágyneműk, törülközők vannak soron, keresem nekik a legideálisabb helyet, polcot, szekrényt a lakásban. Aztán hirtelen a kezembe kerül egy fehér, hímzett kéztörlő, benne az exfeleség és az ő nevével, nyilván nászajándékba kapták… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!