Második feleség

Mozaikcsaládos ünnepek: karácsony a halott ex árnyékában

“Sejtem, hogy borzalmas dolog, ha valakinek meghal az anyukája. Valójában azonban el sem tudom képzelni, hiszen ilyen súlyos traumát sohasem éltem át, mint ők, öten, négy éve: Lilla (16), Regina (14), Tomi (10), Alexa (8) és Móni (8)”  – így indul Anna levele, amivel megkeresett privátban, és nagyon megszívlelendő minden egyes sora, hozzáállása pedig példaértékű… Tovább »

Helló, karácsony, én végleg lemerültem!

Lemerültem. Egymást érik a megfázások, náthák, lerobbanások az életemben. Dolgozom több helyre, hibázok, megbánok. Anya vagyok, olykor türelmetlen, feleség, aki néha nagyon nem szuperempatikus, szomszéd, aki befásultan köszön a mellette lakóknak. Egyedül vagyok naphosszat a fiammal, a férjem sokszor késő este esik be. Lemerültem. A barátaim vagy elköltöztek már külföldre, vagy multidroidként nagyjából december 24-én… Tovább »

Válás után több karácsonyi ajándék jut a gyereknek?

Amióta a férjemmel összebútoroztunk, szerencsére úgy alakult, hogy a “minél extrább ajándékot a család minden tagjának”- vonalat rövidre zártuk. Egyrészt a válás óta nagyon nem fér bele anyagilag, másrészt az égvilágon semmi értelme. Így történt, hogy évek óta nem veszünk ajándékot a felnőtteknek, maximum valami nagyon-nagyon jelképeset, esetleg házi készítésű csemegét (különleges lekvár, házi fűszeres… Tovább »

Karácsony “elváltéknál” – mi így szervezzük

Nálunk tényleg minden vonalon mozaikosodott az elmúlt években a család. Nemcsak én “színesítettem” a dolgot egy elvált férjjel, de vele együtt a nagyszülők is duplán érkeztek a családba. Az ő szülei is elváltak ugyanis egy hosszú házasság után, már a nyugdíj küszöbén, és mindegyikük új életet kezdett egy új partnerrel. Így nekem van egy após-anyós… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!