Második feleség

Egy ’59-es illemkönyv gondolatai a szakításról, válásról

Hétvégén édesapámnál is jártunk, és ott a könyvespolcot böngészve belefutottam egy 1959-es kiadású illemkönyvbe (Burget Lajos-Kovácsvölgyi Sándor: Hogyan viselkedjünk?  Móra Ferenc Könyvkiadó), amit persze azonnal le is kaptam a polcról. Igaziból nem is a hecc kedvéért, inkább csak kíváncsi voltam az étkezéssel, terítéssel kapcsolatos (örök érvényű?) szabályokra. Aztán úgy alakult, hogy egyrészt nagyon röhögtem, bárhol… Tovább »

Harcban állni az első feleséggel – végtelen történet?

Amikor létrehoztam a blogot, már indulás után néhány hónappal rábukkantam egy testhez álló “szakirodalomra”, amiről már a borítója alapján tudtam, hogy valami kis nyáresti olvasmányom lesz maximum, sietni nem fogok vele, bár kisgyermek mellett nem is nagyon tudok. (Milyen csúnya dolog borító alapján ítélni – már hörög is fel minden könyvkedvelő olvasó, és teljesen igaza… Tovább »

Minden új kapcsolatra az előző készít fel

Újabb könyvélmény A napokban lett egy szusszanásnyi időm, a férjem szabadságon van, ki tudja venni a kezemből a kis 15 hónapos energiabomba fiamat. Lett egy kis talált időm olvasni is a nagy vakációzás alatt, és végre eljutottam Háy János Egymáshoz tartozók című könyvéig, amit az egyik nagy volt szerelmemtől kaptam, egészen pontosan 6 éve, karácsonyra…. Tovább »

Popper: zárd le rendesen, változtass!

A lezárásokról, újrakezdésekről Egyre világosabb – a sajátjaim mellett az érintett olvasók tapasztalataival felvértezve -, hogy egy minimum egy újrakezdő féllel induló párkapcsolat/ egy komplett mozaikcsalád élete akkor lesz békés és háborítatlan, ha a benne részvevő felek egészen biztosan és maradéktalanul lezárják a múltjukat, mielőtt új életet kezdenek. Rendesen – amúgy igazándiból elválnak, szakítanak –… Tovább »

Miért kevés a szex a férfiaknak?

… Miért kevés a szerelem a nőknek? Ez a két markáns kérdés együtt adja a címét annak az önsegítő könyvnek, ami közvetve egy kedves ismerősöm, és egyben a blog munkáját is olykor segítő szakértőm jóvoltából landolt a hetekben nálam. Már a címbéli felvetés is izgalmas, hiszen azt az ősi problémát vázolja, ami a férfiak és… Tovább »

Apukák, meddig tart a bűntudat?

Csomag a múltból Amióta elindult a blog, több tucatnyi történettel tiszteltek meg azok a második feleségek, akik szeretnék jól csinálni, a lehető legkevesebb sérüléssel, minél nagyobb egységben vinni azt a szerepet, ami a pozíciójukból adódóan rájuk hárult. Mert ha az ember párt választ, a férfi sorsa az ő sorsa is lesz, és viszont. Elmehetnék ezoterikus… Tovább »

Móricz második felesége – egy boldogtalan frigy

Épp most volt 88 éve, hogy Móricz Zsigmond másodszor is megnősült (1926. június 29-én) , miután első felesége öngyilkosságát követően letelt a gyászév. Új kedvese Simonyi Mária színésznő lett. Házasságkötésük utáni első levelében (1926. június 30.) így ír neki: “Jaj de szeretném hallani, mikor Maga bemutatkozik, hogy Móricz Zsigmondné. S az igazgató nagy szemet mereszt,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!