Második feleség

Segítség! Ötféle rakott krumplit kell főznöm hétvégén!

Főzés vs. mozaikcsalád Az étkezés a mozaikcsaládokban – tapasztalataim szerint – az egyik komoly feszültségforrás. (Na jó, persze, mozaikcsaládban bármi, a legapróbb pitiáner, jelentéktelennek tűnő ügy is hatalmás botrányt, veszekedést, üvöltést, de akár válást is tud produkálni – hallom máris a többi mozaikos anyatárstól. És igen, ez így van. Bármikor, bármi és bárhol – ez… Tovább »

A volt férjem csak aláz, vádaskodik, de nem segít és nem fizet

Különösebb kommentár nélkül közlöm a következő olvasói levelet. Tudjátok, néha jól jön a nézőpontváltás. Talán ezért is követitek sokan a blogot, mert tudjátok, nem szeretek leragadni a szegény, elnyomott második feleséges vonalon. Ilyenkor csöpögtetek nektek is némi empátiát, de ha mást nem, emlékeztető oltást arról, hogy milyen lehet egyedül egy gyerkőccel, egy nem túl konstruktív… Tovább »

Amikor a válás után kezdődik az igazi szívatás

Van egy érdekes kifejezés, a szakirodalom csak úgy említi, hogy  “válással összefüggő rosszindulatú anya szindróma” (DRMMS, Divorce Related Malicious Mother Syndrome). Már kiolvasni is rossz, pedig a hosszú és hangzatos elnevezés nem is olyan ritka, mint hinnénk – mondjuk kívülállóként. Már lehet, unalmas, hogy mindig ugyanúgy indul minden posztom, de hihetetlen, amiket az olvasóim mesélnek… Tovább »

Tényleg engem szeret a nevelt fiam a legjobban?

Simán bele tudnám élni magamat a gondolatba, egótól és büszkeségtől duzzadva, hogy a lízingelt gyermekem számára én vagyok a világ közepe, belőlem süt a nap, szíve szerint hozzám rohanna virággal anyák napján, értem kiált álmában, és az én nevemet suttogja, ha fél. Ez utóbbi majdnem igaz is, csak épp a legnagyobb veszekedések közepette teszi ugyanezt:… Tovább »

Tippek, hogy a gyerekek élvezzék a nyári láthatást

Nem egyszer hallottam már, hogy az elvált szülők gyermekei egyszerűen utálnak megjelenni a távolabb élő (a nem nevelő) szülőnél láthatáson. A leggyakoribb indok a tapasztalatok szerint az, hogy unatkoznak, hogy a ritkábban látott szülő nem tud számukra elég ingergazdag programot biztosítani, illetve, hogy egyszerűen nem találkozik a kereslet és kínálat, mert nem ismeri a szülő… Tovább »

Anya üzeni, hogy megint megbetegítettél!

A láthatás az az időtöltés, amikor – a jó öreg Murphy-nek hála – a gyermek potenciálisan ki van téve a ritkábban látott szülő (és párja) rutintalanságának, már ami a gyereknevelést illeti – akkor is, ha amúgy él velük másik gyerek. A láthatás nem más, mint az a néhány nap, amikor valamiért sokkal nagyobb az esélye… Tovább »

Rítusok a nevelt gyerekkel – nálunk bevált

Nehezen fogadtam el, hogy a kistesó érkezése nem kirobbanó örömöt és boldogságot váltott ki a lízingelt fiamból, aki idegenként fogadta öccsét. Teljesen természetes volt, hiszen a terhességemet sem asszisztálta végig napról napra, pusztán kéthetente volt alkalmam mesélni neki, mi is zajlik odabent. Amikor megszületett a kicsi, nyilván “nem volt jó” semmire, nem adott visszajelzéseket, nem … Tovább »

Az apa, aki nem ér oda a láthatásra

Ranschburg Jenő: LáthatásKözel megint az este, főz anyu,s a víz zubog, mert Csilla mos.Ma délre mondta: jön…de nincsen itt, pedig az ég már csillagos. Feküdni küldenek, …de nem megyek! Ülök csak itt és rámolok… eljön tudom! Becsönget, érzem én… ha csendbe’ húszig számolok. Hét, nyolc, kilenc…elmondtam annyiszor nem kell ajándék, pénz nekem, csak ő! s… Tovább »

Kéthetente könnyű szuper szülőnek lenni

Az elfogadás és tolerancia viszonylag magas fokra fejleszthető az ember lányánál, amikor megörököl, elvállal egy gyermeket a párja előző életéből (ezt a jellembeli fejlődést nagyban segíti, ha a gyermek édesapjába nagyon szerelmes). Felnő a feladathoz, pláne, ha ő maga még nem szült előtte. A láthatások alatt – különösen akkor,  ha azok ritkábban vannak és csak néhány… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!