Második feleség

“Félre kell tenni az egót!”

Edina (32) azon szerencsések közé tartozik, akinek sikerült második feleség pozícióba kerülni úgy, hogy a párja már régen lerendezett és elvarrt minden zavaró szálat a múltjából, így új kedvese csak az elfogadás, egóelengedés nagy kihívásával szembesült. A Második feleség blognak ő maga írta meg a történetét, amit szerkesztve adok közre. ———— Nem kertelt, beavatott Gábor… Tovább »

Mostohaanyák, ahogy a mesékben látjuk őket

Ha jön a második (harmadik, negyedik) feleség, akkor szükségszerűen szaporodnak a szerepkörök is, az új asszony egyben “új anyuka” lesz az előzőtől született gyermekek életében, azaz szépen mozaikosodik a család. A helyzetet mindenkinek tanulni kell, és ehhez csak néhány kapaszkodó adatik a gyermekeknek, például a mesék. Ez utóbbiak világa azonban inkább nehezíti a dolgokat, hiszen… Tovább »

A szülő az első, nem a gyerek!

Judit (46) amolyan “duplázó”: második férje második feleségeként él boldog házasságban a fővárosban. Rengetegen támadták akkoriban döntése miatt, nemcsak barátok, közeli rokonok is elfordultak tőle azért, mert ki mert lépni egy fullasztó, boldogtalan frigyből. Az idő azonban őt és új férjét igazolta, ráadásul második házasságát értékelve meglepő következtetésre jutott. Személyes történetét, gondolatait, receptjét osztotta meg… Tovább »

Mert minden sikeres férfi mögött áll egy második feleség (I. rész)

Hogy ne csak saját sirámok, felismerések kapjanak helyet a blogban, sorozatot indítok olyan másodikakról, akikről talán kevesebbet hallottunk egy-egy híres ember házastársaként, mégis példás háttérországot biztosítottak a Férfi (művész, politikus, tudós, színész  stb.) oldalán. Hús-vér asszonyok, akik helyt tudtak állni minden körülmény, betegség, hírnév, bukás, siker, megcsalás vagy óriási korkülönbség ellenére is. Első rész.  … Tovább »

Irodalmi csemege – Thury Zoltán: A második asszony

Roba Sándor, a gépügynök, özvegy ember lett negyvenhat esztendős korában. Az asszonyt lassu sorvadás vitte el s hogy milyen lassan sorvadt, azt észre lehetett venni az urán is. Tüskés, okvetetlenkedő, örökké zsémbes ember lett belőle a panaszos, örökké apró összetüzésekkel tele években, mig az asszony egy székhez szegezve betegeskedett, pedig hát ime, a mint ez… Tovább »

A klasszikus újranősülős vicc

– Mondd, drágám, ha kettőnk közül én halnék meg előbb, újranősülnél? – Nos, mivel jó egészségnek örvendek, miért ne? – És a nő ideköltözne a házunkba? – Elképzelhető. – És használja majd az edényeimet? – Igen, megeshet. – És használja majd a golfütőmet is? – Nem, mert balkezes. Nézd meg a többi humoros posztot is… Tovább »

Beköszönés egy másodiktól

Pakolok ki a dobozokból. A harmadik albérletbe költözünk a párommal, amióta együtt vagyunk, és a közös gyermekünket hordom a szívem alatt. Éppen az ágyneműk, törülközők vannak soron, keresem nekik a legideálisabb helyet, polcot, szekrényt a lakásban. Aztán hirtelen a kezembe kerül egy fehér, hímzett kéztörlő, benne az exfeleség és az ő nevével, nyilván nászajándékba kapták… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!