Második feleség

Családi játszma: apám új barátnője kritizál

Mindig érdekes, amikor olyan olvasók találnak meg, akik az itt olvasott, jellemzően (kis)gyermekek kapcsán írt posztokat a maguk élethelyzetének megfelelően formálják, és akár felnőttként is felismerik, tulajdonképpen egy problémás mozaikcsalád formálódik körülöttük. Így volt ezzel Évi (35) nevű olvasóm is, akinek édesapja új párjával, felnőttként akadt nézeteltérése. Olvasói történet következik. ——————————- Kétgyermekes anyuka lett apukám… Tovább »

Segítség! Ötféle rakott krumplit kell főznöm hétvégén!

Főzés vs. mozaikcsalád Az étkezés a mozaikcsaládokban – tapasztalataim szerint – az egyik komoly feszültségforrás. (Na jó, persze, mozaikcsaládban bármi, a legapróbb pitiáner, jelentéktelennek tűnő ügy is hatalmás botrányt, veszekedést, üvöltést, de akár válást is tud produkálni – hallom máris a többi mozaikos anyatárstól. És igen, ez így van. Bármikor, bármi és bárhol – ez… Tovább »

Anyának szólít a nevelt fiam, de nem bánom!

A szerelmemmel lett egy gyermekem is A kétezres évek végén jöttem össze a párommal, gyors volt a kapcsolatunk, mindössze három hónap kellett, és azon kaptuk magunkat, hogy össze is költöztünk. Ő ragaszkodott a gyermekéhez, így a kicsi vele maradt. Akkor a volt feleséggel még nem váltak el, “csak” külön éltek, de az ex beleegyezett ebbe.   Furcsa… Tovább »

“A férjemnek volt valakije, de nem tudott minket szétrobbantani”

Egyszer azt mondta ránk az egyik barátunk, hogy az a baj velünk, nem vagyunk 21. század kompatibilisek. Ezt persze nem merném egyértelműen kijelenteni, de van benne némi igazság. Például kivételesen régimódian gondolkodunk a házasságról. Mindkettőnk szülei hosszú házasságban éltek, és elég sok küzdelmen mentek keresztül, de gondban, bajban és komoly betegségben is kapaszkodtak egymásba. Ez… Tovább »

A volt férjem csak aláz, vádaskodik, de nem segít és nem fizet

Különösebb kommentár nélkül közlöm a következő olvasói levelet. Tudjátok, néha jól jön a nézőpontváltás. Talán ezért is követitek sokan a blogot, mert tudjátok, nem szeretek leragadni a szegény, elnyomott második feleséges vonalon. Ilyenkor csöpögtetek nektek is némi empátiát, de ha mást nem, emlékeztető oltást arról, hogy milyen lehet egyedül egy gyerkőccel, egy nem túl konstruktív… Tovább »

Amikor válás után a gyerek is a játszma része

Juli (38) és Ábel (41) mindketten voltak már házasok, amikor egymás mellé terelte őket az élet, három gyerek az egyik puttonyban, egy a másikban. Semelyik gyerek nem kicsi már, korán kezdték – ebben hasonlítanak. Egy valamiben nem: míg Juli házassága szépen elcsendesült és sikerült mindent lezárni, addig Ábel exe nem nyugszik, és mindent elkövet, hogy… Tovább »

“Rákos lettem, elhagyott a párom”

Erzsi levele egészen jól indult, és már-már kezdett felgyúlni bennem a reménysugár, hogy pozitív vége lesz történetének, ami miatt billentyűzetet ragadott felhívásom kapcsán. Adott egy fiatalkori szerelem, majd elsodorja őket egymás mellől az élet, végül egy-egy házassággal a hátuk mögött újra találkoznak – és jön a filmekből megszokott happy end. Hát, nem. Egy újabb őszinte,… Tovább »

“Nős férfitől van a fiam – megtagadott mindkettőnket”

Tünde (34) egyedül él egyéves fiával, aki egy szeretői viszony gyümölcse. A sors iróniája, hogy korábbi házassága meddő volt, ám Endre szinte azonnal teherbe ejtette egy titkos légyott alkalmával. A kezdeti boldog babavárás és csodás ígéretek sora azonban hamar feledésbe merült, a gyermek apja végül nem vállalta fel tettének “következményét”, sőt ahogy és ahol tudta,… Tovább »

Nemi erőszakból született a lányom

Nem tagadom, szó szerint elsírtam magam, amikor 25 éves olvasóm, Eszter levele felvillant telefonom kijelzőjén, amit a felhívásom kapcsán fogalmazott meg nekem. Nem klasszikus második feleséges történet az övé annyiban, hogy férjének előtte nem volt házastársa (vagy nem vallotta be), “csupán” egy hölgy, aki teherbe esett tőle, de nem tartották meg babájukat, és még egy… Tovább »

Szerető vagyok, tud rólam a feleség, aki szintén tart szeretőt

Régen kaptam ennyire bonyolult, már-már szappanoperába illő szerelmi sokszögről beszámoló levelet. Most Kata (nevezzük így) gondolta úgy, hogy könnyít a lelkén, kiírja magából. ——————— A társkereső lett a vesztem Külföldön dolgoztam a nyár elején, amikor egy ismerősöm ajánlott egy társkereső oldalt. Regisztráltam, igazából jó poénnak gondoltam az egészet (persze tudat alatt nem). Meg is feledkeztem… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!