Második feleség

Kibeszélhetem-e a férjem, pasim a neten?

A minap két kisgyermek mellett végre eljutottam az amúgy előfizetett HVG Pszichológia titkokról, hazugságokról szóló tematikus számához, amelyben Balla Eszter színművésszel készült a vezető interjú a témában. A beszélgetés tetszik, viszont becsípődött, és nem hagy nyugodni a téma. Eszter arról is beszél ugyanis, hogy vannak dolgok, amik egészen egyszerűen csak a pár két tagjára tartoznak… Tovább »

Férfiak válás után: íme, a tanulságok és a sérelmeik

Az elvált férfi nem könnyű eset – talán ez is lehetne az alapmondat, amit csak úgy leírok, és várom, hogy az olvasók hozzátegyék a kijelentésem kapcsán a gondolataikat. Ennél azonban tovább megyek, mert bizonyítani is szeretném, talán kicsit a közvéleményt formálandó, mert még mindig azt tapasztalom, hogy a családját “otthagyó”, új életet kezdő apa csakis… Tovább »

Levél azoknak, akik elvált vagy nős férfival kezdenének

Egy olvasói levél, amihez hasonló még nem jelent meg itt a blogon. Szerkesztve adom közre, okulásul.  A levelet egy első feleség írta, akinek a férje ugyan hosszú-hosszú évek után egy huszárvágással szeretett volna véget vetni házasságuknak, ám a döntés bejelentése és véglegesítése után egy nappal meghalt. Maradt utána egy mellette a végsőkig kitartó feleség és… Tovább »

2 vers a szerető-lét elviselhetetlenségéről

Csak úgy kommentár nélkül küldöm minden “vannabí” második feleségnek, akinek úgy áll a szénája, hogy egyelőre szeretőként teljesedik ki a férfi oldalán. És küldöm azoknak is, akik az ilyen történetek más-más szereplőjeként észlelik a félrelépéseket, tanulságos, a saját nézőpontból kizökkentő költemények ezek. Én meg az ilyesmiket kifejezetten szeretem. Remélem, ti is. A szeretőkről, akik a… Tovább »

Minden új kapcsolatra az előző készít fel

Újabb könyvélmény A napokban lett egy szusszanásnyi időm, a férjem szabadságon van, ki tudja venni a kezemből a kis 15 hónapos energiabomba fiamat. Lett egy kis talált időm olvasni is a nagy vakációzás alatt, és végre eljutottam Háy János Egymáshoz tartozók című könyvéig, amit az egyik nagy volt szerelmemtől kaptam, egészen pontosan 6 éve, karácsonyra…. Tovább »

Popper: zárd le rendesen, változtass!

A lezárásokról, újrakezdésekről Egyre világosabb – a sajátjaim mellett az érintett olvasók tapasztalataival felvértezve -, hogy egy minimum egy újrakezdő féllel induló párkapcsolat/ egy komplett mozaikcsalád élete akkor lesz békés és háborítatlan, ha a benne részvevő felek egészen biztosan és maradéktalanul lezárják a múltjukat, mielőtt új életet kezdenek. Rendesen – amúgy igazándiból elválnak, szakítanak –… Tovább »

Miért tart valaki szeretőt? Egy érdekes történet Feldmártól

Te is elítéled a szeretőket gondolkodás nélkül? Mert ők valahogy sosincsenek emberszámba véve: a közvélekedés szerint csakis cédák, kurafik, a családrobbantó harmadikak (már ha eljutnak odáig), erkölcstelen nők/férfiak lehetnek. Nem véletlenül szeretek időről időre foglalkozni velük én is (ilyen témájú írások ide kattintva), hiszen a második feleség lét ugyancsak sokszor indul szeretői viszonyból. Vessetek meg,… Tovább »

Elvált pasival járok – így reagált a családom

Mert vannak a konvenciók, azonnali előítéletek, ugye. Az elvált férfi gáz. Neki nem jött be egyszer, van neki múltja is, meg akár gyereke, kötelezettségei. Nyilván nem erről álmodnak az anyukák és az apukák, aztán egyszer csak a lányuk bejelenti, hogy épp egy ilyen fazonba sikerült beleszeretni, netán odáig fajult a dolog, hogy össze is házasodnak,… Tovább »

Mi kell ahhoz, hogy engem válasszon a (nős) férfi?

…kérdezi tőlem majdnem minden errefelé tévedő olvasó, aki egyelőre – legyen akár titkos, akár felvállalt a viszonya a férfival – úgy érzi, szerelme bátortalan,  nem mer kilépni a komfortzónájából, a lapos házasságából, a megszokásai béklyójából, vagy – bár látszólag már kilépett, érzelmileg mégis az előző kapcsolatát éli, gyászolja, rendezi. Mivel én magam nem tudom a… Tovább »

Minket nem hat meg a drámázó exasszony!

Tünde (25) a második nő a párja életében, hiszen a férfi, akinek az oldalán kikötött, már egyszer elköteleződött előtte. Fontos “egyediség” történetükben, hogy le tudtak válni az exről, aki a pszichodráma minden eszközével igyekezett magához láncolni volt párját, ám az apa a sorozatos csalódások, megcsalások után keményebb volt vele, és a kapcsolat lezárása után nem… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!