Második feleség

“Nem akartam beáldozni az egészségem egy lombikért”

Egy-egy válás, egy-egy csalódás, nagy anyagi és érzelmi veszteségek. Ha ezek után viszont mégis egymásra talál két összeillő, szeretetre vágyó ember, nem állhat semmi az útjukba. És ha ehhez a két emberhez mégsem sem akar érkezni a gólya, akkor egyértelmű, hogy az örökbefogadás az ő útjuk, nem a lombik. Juli írta meg történetüket. —————— Hamar… Tovább »

Napi humor: majdnem minden rámegy a válásra

Egy sokaknak ismerős szituáció… Azt, hogy mennyire költséges egy válás, javarészt az határozza meg, hogy a megegyezés mennyire hosszadalmas, miben tudnak megegyezni a felek, különös tekintettel a vagyonra és a gyermekek elhelyezésére… Az évekig tartó pereskedés pedig legatyásít 🙁 Fel a fejjel egy új élet reményében! Ha érintett vagy valamilyen szempontból (ex- vagy új asszony,… Tovább »

Napi humor: Válás és osztozkodás

A házasságok fele válással végződik. És a válások 92%-a a vagyonmegosztás kérdései miatt vadul el. Napi statisztikai tényünk után pedig jöjjön a témába vágó humor. Nézd meg a többi humoros posztot is a blogon, katt ide!   Ha érintett vagy valamilyen szempontból (ex- vagy új asszony vagy, netán nevelt gyermek, másodszor nősülő férfi, ne habozz… Tovább »

“A páromnak fontosabb a gyereke nálam!”

Enikő (34) és kicsi, hároméves gyermeke a nagyszülőkkel él egy háztartásban, amióta a nő első férjétől elvált. Nemrégiben ismerkedett meg egy szintén elvált férfival, akinek egy kisfiú van a “pakkjában”. Hiába jönnek ki jól, összeköltözésről szó nincs, no és számtalan más, múltból átcibált tényező is nehezíti a közös jövőt. Fogadjátok szeretettel a fiatal nő történetét, amit… Tovább »

Mostohagyerek: apa pénzügyeinek kémje

Erős kijelentés nem? De ha a szívedre teszed a kezed, pontosan tudod, miről van szó: ha az elvált szülők a lehető legminimálisabbra csökkentik a kommunikációt, gyakorlatilag semmit nem tudnak arról, a másik háztartásában mi is zajlik. Mi történik a gyerekkel a láthatáson, és hogy éli a mindennapjait azzal a szülővel, akinek a váláskor a bíróság… Tovább »

Minket nem hat meg a drámázó exasszony!

Tünde (25) a második nő a párja életében, hiszen a férfi, akinek az oldalán kikötött, már egyszer elköteleződött előtte. Fontos “egyediség” történetükben, hogy le tudtak válni az exről, aki a pszichodráma minden eszközével igyekezett magához láncolni volt párját, ám az apa a sorozatos csalódások, megcsalások után keményebb volt vele, és a kapcsolat lezárása után nem… Tovább »

Mit vesztettem azzal, hogy elvált férfit választottam?

Második körben, az olvasókkal közösen szerkesztett sorozat részeként (az exasszonyos anyag után) nem túl vidám összeállítás jön. A kérdés, a jelenség teljességéhez azonban hozzátartozik a negatív oldal is, amiről úgy érzem, inkább szégyen beszélni, így elhallgatja mindenki a férjek, a gyerekek, a család érdekében. Másodikak vallanak most arról, hogy mit bántak meg, mit sérelmeznek az… Tovább »

5+1 idegesítő húzás az exasszonytól

Olyan sorozatot indítok ezennel, amiben az olvasók beszámolóit szemlézem egy-egy témában. Ha nem ők osztják meg velem, el sem hiszem, hogy ilyesmik lehetnek, vagy hogy a szappanoperákat megszégyenítő húzások tényleg léteznek. “Parádés” válogatás azokból az esetekből, amiket a második asszonyok nehezen viseltek az első feleségektől, élettársaktól. Volt már szó a mosásról (mint ütközési pontról), de… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!